SB's fans : (klik like ye.tq :D)


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, 24 June 2011

memories in Amir Chalet, Lumut, Perak

survey camp 1st session


date:- 14  may 2011/short sem

venue:-amir chalet,kg air tawar,lumut,perak..

1sy year students BAA n BAE /  FKASA

9 days in hell at…




-amir chalet & FLIES corner-

Some facts bout this fuckin chalet :-



1. Amir Chalet is situated at Lumut, Perak where we have conducted our surveying fieldwork there.


2. The chalet condition can be rated as 1/8  STAR

3. fuh!! 9 days there is like 9 years

4.   I think the owner is quite stingy because he never renovate his chalet, the chalet looks chronic. The floor room which girls stayed is soo unsafeI dunno hw long could it stand till someone fall to the abyss of toilet under the room. (for girls)

5. I think, by the end of the month Pak Cik Amir will cry to see his water bill. Coz arcording to my fren, it tooks me about 1/2 an hour. Dunt blame me, its damn hot there. So its nice to stay for a long shower rather than sitting in the sauna room (Tumu room) <-- my room

6. As soon as we try to close our eyes there would be flies flying around and stay on our face. (sape2 nak ada pengalaman tido ngan lalat jinak. sila ke amir chalet)
hahaha.. I think my friends  for sure will agree bout those facts.However, we have completed our fieldwork safely there



——————————————————————————-
day 1 - 14.05.2011 

  • bangun awal. sebelum pukul 7 dah siap. tak mandi, tapi wangi.  
  • dengan kelam kabut kami (sb, isey & iqbal) gi depan lab FKASA tunggu bas.
  • cakap bas akan gerak pukul 8 tepat.. tapi pukul 9 baru jalan. takpe, sb sangka baik je, mungkin diorang suka sampai lewat-lewat kot.
  • paling best, sb sorang je lelaki  melayu dalam bas no 5. best kan? terasa hot dan malu yang teramat.


~ asal cik aidey campak saya dalam bas no 5? nape yang lain bas 3? ~

  • sampai R&R Temerloh, dipaksa turun.

~ breakfast beramai-ramai. dalam gelung merah tu sb ~

  • naik bas. tido sambil dengor mp3.
  • bas berhenti lagi. kat R&R Tapah. driver suh turun dan makan lagi. 
  • mungkin la dia anggap kami ahli sumo. makan banyak. tank saya kecik je cik.nafsu je macam kuda.
  • beli buku doraemon pas solat jamak takhir.
  • naik bas dan tido lagi. sebab tak tau nak wat ape. nak borak ngan sape kalo sb sorang laki?  T.T

~ eh...da kat sini ? ~

  • sampai juga ke destinasi.

~ Amir Chalet & Fishing Corner ~

  • turun je dari bas. segerombolan lalat jinak meratah badanku. 
  • beg sb pun disambut mesra oleh mereka, pihak lalat. weh! ingat aku bawak taik ke..?!
  • biasa korang tengok atas pokok ada mende? kerengga kan? haa..tapi nape lalat ganti tempat mereka? kalah pilihan raya ke weh?

———————————————
day (2 - 6) - (15 - 19).05.2011 
  • 1st day sume bangun awal. tinggal la sb ngan isey yang tengah tido lagi. best tido, sejuk.
  • kalau korang tengok wajah - wajah peserta kem ni, semua ketat je. sekumpulan ngan orang yang tak pernah kenal. tensen weh.


~ makan pagi before gi site ~

  • tengok gambar atas tu. merah tu sb, hijau tu isey. orang dah habis makan, kami cari baki nasi goreng. 
  • bukan sengaja bangun lambat, orang ramai dalam bilik air. so, kami tidor la dulu. (*alasan)
~ anjing ramai weh sini. dah la berak kat stesen kitaorang ~
  • eng. surveying fieldwork yang kami belajar dan amali selama 1 sem kena siap dalam 9 hari.
  • cool kan? 1 sem belajar pun tak paham, haih....
  • so, kitaorang pun memandai je la. 
~ sorang jaga reflector ~
*cam tido je bang...bangun..! haha

~ sorang jaga theodolite ~
*mahal weh natang kuning ni, boleh beli myvi

~ asal ko jage 2 sekali ? -.- ~

~ edit data sebab salah. takkan nak wat lagi ? -_-' ~

  • tiap - tiap malam ada taklimat. 
  • boring? takla, best sangat. cuci mata. hehe. lagipun, sekejap je taklimat. 
~ lepas sign attendance, lepak sambil bercerita tentang lalat ~

~ wat keje ke tgok citer weh? ~


  • dah siapkan key in sume data dalam CDS, kena wat auto cad pulak. haih...penat weh..
  • *padahal cina je wat auto cad. mana ada melayu.haha
  • dah plot atas kertas A1, baru boleh pulang barang.


~ ramai kan barang? ~

~ penunggu studio kesayangan aku ~

~ "mana total station...?!!" teriak cik Din ~

——————————————
 DAY 7 - 20.05.2011

  • bosan gila hari ni. 
  • sebab sume keje da siap...kot la. (budak2 cina bersepah dalam dewan wat keje. haha)
  • so, kami pun menjalankan aktiviti sendiri..antaranya ;
~ berjudi sesama kami  dari pagi ~

~ sb mencurahkan ilmu kepada yang berminat ~

~ guna kamera orang tangkap gambo sendiri. tak malu k?~

~ same putih kan? maksub saya gigi je. ~

~ anas marah perli adik kesayangan dia ~


~ yela2..sujen putih giler..dalam gelap pun bole nampak. sies. ~

~ dari pagi ke petang duk kat jeti. dalam bilik panas nak mati + lalat peliharaan yang ramai ~

~ main winning 11, ps II ~

~ weh rahman, lek le. kalah game je, jangan padu sangat muka tu ~


~ tak sedap pun suara ko tiyah. ~

  —————————————————-
DAY 8 - 21.05.2011
group 1st-
sebelum undi, hisyam cakap kat aku. “sape grup 1st mati la, mesti melayu yang kena present.”
group 1st-
tengok2 die group 1st.nak mati aku gelakkan dia.haha
sebelum undi, hisyam cakap kat aku. “sape grup 1st mati la, mesti melayu yang kena present.”
tengok2 die group 1st.nak mati aku gelakkan dia.haha

  • presentation day. kelam kabut sume, budak melayu la.haha

~ 1st group ~

~ style la zan... AF ke ? ~

~ manfaatkan masa dengan bertafakur ~

  • dah habis presentation.sumpah hepi.
  • malam tu ada bbq. best...
~ asal korang bagi aku ayam mentah ??! ~
  • pas makan. kena paksa karok pulak. benci giler.
~ nak jaga hati students, dia bagi la junk food. ~

  • dah la sume hamper same je. tak caye?

~ see ? i've told u. ~

~ tapi dia tetap hepi ~

 —————————————————
day 9 - 22.05.2011

  • last day kat  Lumut, Perak.
  • nak sangat balik. tapi sies rindu kem ni.
~ 127 orang peserta kem sesi 1 ~


~ tak dapat tengok ekin tiap-tiap malam dah..waaa... ~

~ nampak belakang Radiah? sume beg dia. dia cakap nak lari rumah ~


  • maka, tamatlah sesi 1. 
~ miss all of u ~


WHEN WE FIRST MET, I HAD NO IDEA HOW U GUYS WOULD BE SO IMPORTANT TO ME


~ bye Lumut..... ~

1 comment:

AiDa SyaFiQa said...

hahaha...bca entry nie macam xder semangat langsung nak gi survey camp tu~~

-_________-''