SB's fans : (klik like ye.tq :D)


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, 23 June 2011

perempuan bertudung adalah lebih baik


ok, kita selalu dengar "alah..pakai ke tak pakai, tak kesah lah. yang penting hati baik"memang lah hati yang paling penting dan patut dijaga, tapi kita kena selalu ingat kita hidup ini sebagai hamba yang perlu mentaati suruhan Yang Maha Esa, sama ada terpaksa atau secara hati yang lapang.
antara yang saya boleh buktikan yang mereka yang berjilbab atau bertudung adalah lebih baik. 
tetapi kita juga perlu tau kesilapan ketika bertudung. 
mari luangkan masa untuk baca dan merenung.. 

1) Tuntutan agama
- “Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih.Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya."
Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka disiksa seperti itu?*Rasulullah menjawab, “Wahai putriku, adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak ! menutup rambutnya sehingga terlihat oleh laki-laki yang bukan muhrimnya.
2) Mengurangkan dosa
-Sehelai rambut yang diperlihat kepada seorang lelaki, satu dosa anda dapat.  Kalau sehelai rambut sengaja diperlihat kepada 10 lelaki maka 10 dosa anda dapat. Tahukah berapa ribu helai rambut anda? dan tahukah berapa ribu lelaki yang anda hadapi setiap hari?.
3) Lebih pintar dan tenang
-Kepala yang dilindungi tudung akan lebih selesa, cuaca panas dapat dilindungi melalui pemakaian tudung. Kepala yang sihat dan selesa akan mendorong kelancaran perjalanan darah di otak, otak akan dapat berfikir dengan cepat dan baik.
4) Tidak membazir
- Tidak perlu pening-pening kepala membazirkan masa nak luruskan rambut, warnakan rambut dan membazirkan wang membeli shampoo, pewarna mahal atau pergi ke salun. tapi jangan ternak dalam zoo bertudung pulak.
5) Lebih sopan dan manis
-Lebih 98%  lelaki yang normal (termasuk penulis, SB) mengakui wanita bertudung nampak lebih sopan dan manis. (Jadi korang ada value added sebenarnya).. cair weh tengok pompuan bertudung senyum.
6) Rambut lebih tahan lama dan sihat
-Fakta: Rambut yang terdedah kepada sinaran UV akan merosakkan rambut. Walaupun anda memakai syampoo pelindung, hakikatnya syampoo itu sendiri mengandungi bahan kimia merosakkan.
7) Menjadikan diri anda “Mahal”
- Kebanyakan lelaki berpendapat bahawa wanita bertudung ibarat buah epal yang sedang masak ranum di pokok tetapi sukar dicapai kerana kedudukannya di puncak pokok berbanding epal-epal lain. renungkan...
8 ) Lebih dihormati
- Wanita bertudung lebih dihormati ramai, setiap tutur katanya menjadi panduan dan kesopanan serta sifat merendah diri menjadikan anda begitu dikagumi