SB's fans : (klik like ye.tq :D)


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, 8 August 2011

siapa mak cik hajjah sitt al-wuzara?

salam perpaduan dan perjuangan wahai umat Islam sekaliannya. 

sb yakin masih ramai umat Islam yang tidak tahu langsung tentang mak cik sitt al-wuzara ni. mengikut daripada apa yang telah sb baca, asal agama dia adalah Islam. tapi, sekarang adalah pejuang kuat atheis untuk menjatuhkan Islam.



untuk info lebih (klik sini).

bukti penghinaan mak cik ini terhadap agama Allah boleh dilihat..;

1. klik
2. klik

tapi kan, sb rasa mungkin ni sebahagian rancangan untuk kepentingan individu tertentu. kenapa sb cakap gitu?
cuba klik ni,
 i. (klik)   <----  yang blog ni kutuk mak cik tu serta umno
 ii. (klik)  <----- yang ni pun kutuk mak cik tu, dan dalam masa yang sama mengata parti pembangkang

so, kalau korang tanya pendapat sb, baik kita jangan bertindak melulu. cuba selidik dan bertanya sahabat-sahabat kita yang lebih arif. bukan apa, sb cuma teringat sepotong hadis Muhammad saw ;
yang bermaksud "bukanlah dia sorang mukmin jika dia suka menuduh, suka melaknat, bercakap kotor dan keji" (H.R. at-Tirmizi)

"celakalah bagi setiap pencaci dan pengeji" - (al - Humazah ayat 1)

baginda saw juga pernah bersabda yang bermaksud "sesiapa yang beriman kepada Allah swt dan hari akhirat maka hendaklah dia berkata baik atau diam" (H.R. Bukhari dan Muslim)

yang ni pulak link (klik sini) tentang perasaan kecewa seseorang yang merasakan mak cik itu adalah kawannya.

terima kasih kepada kawan sb, hassan basri sebab telah bagi cadangan untuk buat satu post pasal mak cik ni.

~ sb : memang halal darahnya untuk dibunuh jika tidak bertaubat selepas diberi peringatan selama 3 kali.
tapi, bagi sb secara peribadi, kita tak boleh main redah je. nak terus pancung je mak cik ni. kalau ikutkan hati sb pun nak sula je mak cik ni.

 tapi, cuba kita ambik iktibar daripada peristiwa yang berlaku di zaman baginda saw. Apabila baginda ditanya oleh sahabat kenapa tak dibunuh je kaum munafik di Makkah?? padahal baginda memang dah tau dan kenal siapa yang munafik ketika itu. kenapa baginda tak bunuh je diorang? 

sebab, baginda tau akan timbulnya fitnah daripada kelakuan baginda itu nanti. orang-orang kafir akan mengambil kesempatan dengan menabur fitnah seperti "tengok tu...! Muhammad bunuh pengikut sendiri"
sebab orang munafik luaran sama dengan kita yang beriman kepada Allah, cuma dalam je beza. dalam kes mak cik tu pulak, mungkin orang-orang seangkatan dengan mak cik tu akan wat fitnah "Islam suka bunuh orang".

p/s : murtad memang perlu dibendung. tapi, dengan cara yang bijaksana agar tidak mencemarkan nama Islam sendiri.
***apa-apa komen atau maklumat berkaitan mak cik ini atau mana-mana post dalam blog ni, boleh berbuat demikian dengan postkan ke official page sb (salman bhai (SB)). tq :D


4 comments:

SoLy SoLicious said...

yup..semalam dh heboh pasai makcik ni.. tp xleh tuduh sebarangan jugak.. takut jadik fitnah...dengar kata die buat laporan polis...
semoga kebenaran akan terbuka jua suatu hari nnti

salman said...

btol...xle tduh smbrgan.. kalo org aniaya dia,,kesian dia :(

farah hanim said...

btol2
jgn men tduh je
nnt kte yg dosa..dala ramai sebarkn sal permpuan nie lah dlg sebnrnye
ape2 pon..cpt2la jmpe orang yg jd mokcik tu..mau kene rejam kalo jmpe.hehe

salman said...

btol 2 fara. :)